De hoofdactiviteiten van ReptiSchool zijn de dynamische workshops!

ReptiSchool organiseert interactieve workshops, geschikt voor alle leeftijden, gaande van kleuterscholen en buitengewoon onderwijs tot in het middelbaar! Ook workshops voor speelpleinen en jeugdbewegingen zijn mogelijk.

Bij de workshops wordt een heel gamma aan reptielen en amfibieën aan de kinderen voorgesteld. Zo komen niet alleen verschillende hagedissen-, slangen-, schildpaddensoorten en krokodilachtigen aan bod, maar ook kikkers en salamanders!

Tijdens het voorstellen van de dieren wordt er steeds een deskundige uitleg gegeven, welke aangepast is aan de leeftijd en/of het leerschema van de kinderen. Alles draait rond het veilig ‘hands-on’ contact met de dieren. Iedereen krijgt de kans om de dieren van dichtbij te bekijken en zelfs aan te raken!

Graag toch een leuk aandenken? Boek een extra fotosessie van 30 minuten!

Kleuterschool:

Kindjes uit de kleuterklas leren tijdens de workshops allerhande weetjes over de dieren, hun leefomgeving en hun gedragingen.

Basisschool:

Kinderen uit de basisschool krijgen al wat meer info op hun bord! Speciale aanpassingen, evolutie, dieet en een deel van de voorplanting komt aan bod.

Middelbaar:

Bij jonge studenten uit het middelbaar worden er verscheidene gevorderde onderwerpen aangehaald. Deze kunnen gaan over de anatomie en fysiologie van de dieren tot de fylogenie, bedreigingen, ziekten en conservatie.

Tehuizen & Zorginstellingen:

Ook voor ouderen of mensen/kinderen met een beperking staan wij paraat om een leuke dag in te plannen!

Ander publiek?

Contacteer dan het H.E.R.P., onze afdeling voor volwassenen en studenten! Voor hoger onderwijs voorziet het H.E.R.P. hanteerpractica of gastlessen omtrent verschillende onderwerpen betreffende herpetofauna of arthropoda. Surf naar www.herp.be

Interesse?

Stuur ons een mailtje om de prijzen en voorwaarden te ontvangen!

ReptiSchool is een initiatief van het Herpetological Education & Research Project