Wie zijn wij?

Wat is ReptiSchool?

ReptiSchool is een initiatief van het Herpetological Education & Research Project dat instaat voor het organiseren van educatieve activiteiten rond koudbloedige dieren voor de jeugd.

Het initiatief is gestart door vier studenten Dierenzorg aan de Hogeschool Gent in het jaar 2011 als 'leeronderneming'. Het project was sinds dag 1 reeds een enorm succes! Op vrijdag 17 mei 2013 behaalde het team van ReptiSchool een finaleplaats in de PakAan wedstrijd! Van de meer dan 200 deelnemers behaalde ReptiSchool trots de 2de plaats!

Vandaag de dag opereert ReptiSchool onder het H.E.R.P. en wordt bestuurd door herpetologen Laura Ruysseveldt en Bryan Minne.

Logo 2011

Wat doen wij?

ReptiSchool organiseert een heleboel leuke activiteiten rond reptielen en amfibieën voor kinderen in zowel België als Nederland! Tijdens onze activiteiten komen kinderen op een veilige manier ‘hands-on’ in contact met de dieren. Wij bieden workshops aan voor alle leeftijden en komen langs op scholen, speelpleinen en tehuizen. Liever een intieme ontmoeting met reptielen en amfibieën bij je thuis? Dat kan! Onze kinderfeestjes zijn razend populair!

Voor de échte liefhebbers organiseert ReptiSchool jaarlijks zomerkampen in samenwerking met IdeeKids, waar je een gehele week lang kan bijleren over deze fantastische dieren en oog in oog komt te staan met lenige hagedissen, kleurrijke kikkers, reuzenslangen en schildpadden!

Waar je ook voor kiest, al onze activiteiten zijn steeds aangepast het niveau van het publiek.  De jongsten nemen deel in leuke spelletjes en activiteiten omtrent reptielen en amfibiëen, terwijl de studenten van het middelbaar een leerrijke uiteenzetting krijgen over de biologie van deze diersoorten in het wild.

Blije gezichten gegarandeerd!

Wat is ons Doel?

ReptiSchool wil kinderen kennis laten maken met deze prachtige dieren en het algemene beeld van reptielen als vieze, nutteloze en gevaarlijke dieren uit de wereld helpen.

Ook wil ReptiSchool de toestand van reptielen in gevangenschap en de problemen met de exotische dierenhandel aankaarten.