Workshops

Over ReptiSchool

ReptiSchool is een onderneming gestart door vier studenten Agro- en Biotechnologie aan de Hogeschool Gent in het jaar 2011...

 

Meer lezen?

Klik hier

 

Contact

E-mail: info@reptischool.be

 

Tel.:

+ 32 472.93.97.73

 

Contactformulier

Klik hier

 

Onze Voorwaarden

Lees aandachtig onze algemene voorwaarden alvorens een workshop te boeken.

 

Klik hier

De hoofdactiviteiten van ReptiSchool zijn haar dynamische workshops!

 

ReptiSchool organiseert workshops, geschikt voor alle leeftijden, gaande van kleuterscholen en buitengewoon onderwijs tot in het middelbaar! Ook workshops voor speelpleinen, jeugdbewegingen, bedrijven, tehuizen, etc. zijn mogelijk.

 

Bij de workshops wordt een heel gamma aan exotische dieren aan de kinderen voorgesteld. Deze dieren komen allen uit de klasse van de reptielen of de amfibieën. Zo komen niet alleen verschillende hagedissen-, slangen-, schildpaddensoorten en soms zelf krokodilachtigen aan bod, maar ook kikkers en salamanders!

 

Bij het voorstellen van deze fantastische dieren wordt er steeds een deskundige uitleg gegeven, welke aangepast is aan de leeftijd en/of het leerschema van de kinderen.

 

Alles draait tevens rond het ‘hands-on’ contact met de dieren. iedereen krijgt de kans om de dieren van dichtbij te bekijken en zelfs aan te raken!

 

Jonge kinderen leren tijdens de workshops allerhande weetjes over de verschillen tussen de dieren, hun leefomgeving en gedragingen in het wild.

 

Bij ouder publiek komt deze onderwerpen uitgebreider aan bod, samen met een sensibiliserende factor. ReptiSchool probeert immers bij jongeren een beeld te schetsen van de voor- en nadelen betreffende de exotische dierenhandel en het houden van koudbloedige dieren in gevangenschap.

 

Bij jonge studenten welke een wetenschappelijke richting volgen of bij andere richtingen in het secundair onderwijs welke iets meer op hun bord wensen, worden er verscheidene andere onderwerpen aangehaald. Deze kunnen gaan over de anatomie en fysiologie van de dieren tot de fylogenie, bedreigingen, ziekten en conservatie. Dergelijke onderwerpen kunnen tevens vooraf besproken worden met de leerkrachten en aangepast worden aan het leerplan van de leerlingen.

 

Workshops

Ouder publiek? Gastlessen of lezeingen?

Contacteer het H.E.R.P.!

 

Voor hoger onderwijs voorziet het H.E.R.P. gastlessen omtrent verschillende onderwerpen betreffende herpetofauna of koudbloedige dieren in het algemeen. Onderwerpen gaande van de wetgeving omtrent het houden van koudbloedige dieren in gevangenschap, veelvoorkomende ziekten, problematiek, bedreigingen van de dieren in het wild, ... kunnen aan bod komen en worden steeds vooraf vastgelegd met de docent.

 

Ook worden er door het H.E.R.P. lezingen gegeven die gecombineerd kunnen worden met uitgebreide hanteerpractica. Deze practica kunnen nuttig zijn voor studenten dierenzorg of diergeneeskunde. Tijdens de lezingen en de practica krijgt het publiek de kans om belangrijke hanteertechnieken en protocols te leren en toe te passen op levende dieren. Er kan hierbij gewerkt worden met twee modules, welke tegelijkertijd of apart kunnen plaatsvinden. Deze twee modules zijn een 'beginnerscursus', waarbij geoefend wordt op makkelijk te hanteren, ongevaarlijke soorten en een 'geavanceerdere cursus.' Bij deze laatste komt men voor een iets grotere uitdaging te staan en leert men om te gaan met iets minder doordeweekse koudbloedige diersoorten. Alle studenten zullen beide modules doorlopen, maar elk afzonderlijk. Hierdoor kunnen studenten met wat voorkennis eerst genieten van stevigere materie, terwijl de studenten zonder voorkennis langzaam worden ingeleid.

Opgelet:

ReptiSchool brengt mensen niet in contact met gevaarlijke reptielen zoals gifslangen!

 

Alle dieren die gebruikt worden tijdens workshops zijn kindvriendelijk en goed gesocialiseerd met mensen!

 

Alle teamleden hebben jaren ervaring met de gebruikte dieren en kunnen deze perfect inschatten, zodat stress bij de dierentot een minimum beperkt kan worden.

 

ReptiSchool is tevens zeer streng op vlak van hygiëne! Vooraleer er met de dieren wordt gewerkt of rondgegaan, wordt er gevraagd om de handen te desinfecteren met onze antibacteriële gel. Hierdoor worden de dieren niet besmet met eventuele bacteriën die men op de handen kan dragenid.

 

Tarieven

Volgende tarieven worden bij onze workshops toegepast.

 

Dieren vervoeren en dus blootstellen aan enige stress brengt een risico met zich mee voor de gezondheid van de dieren. Desondanks dat onze dieren gewend zijn aan deze activiteiten en er ook alles aan gedaan wordt om de dieren zo weinig mogelijk stress te bezorgen, blijft dit toch een belangrijk risico.

 

De prijs is vastgelegd rekening houdend met deze risico’s en alle kosten die van toepassing zijn bij onze workshops. De duur van de workshop wordt volledig door uzelf gekozen en er kan steeds een vrijblijvende prijsofferte worden opgesteld. Bij interesse voor een extra optie, gelieve dit bij uw aanvraag te vermelden.

 

Voor boekingen, vrijblijvende offertes of vragen omtrent onze tarieven, kan u ons altijd contacteren.

 

- Schooltarieven

Minimumtarief: Tot 10 kinderen/leerlingen: €100/uur (excl. verplaatsingskosten);

Vanaf 11 tot 25 kinderen/leerlingen: + €4/kind/uur (excl. verplaatsingskosten);

Vanaf 26 tot 50 kinderen/leerlingen: + €3/kind/uur (excl. verplaatsingskosten);

Bvb.: 1 workshop van 1 uur aan 26 kinderen/leerlingen = €100 + (15 x €4) + (1 x €3) = € 163,00 (excl. verplaatsingskosten).

 

Vanaf het 2e uur van een workshop: -30% van het bovenstaande tarief.

Bvb: 1 workshop van 2 uur aan 26 kinderen/leerlingen = €163 + (70% x €163) = €277,10 (excl. verplaatsingskosten).

 

- Opties bij schoolworkshops

-Fotosessie

Hierbij krijgen het publiek de kans om met onze dieren op de foto te gaan. Na de workshop worden er 30 minuten hiervoor uitgereikt. Alle toeschouwers die het wensen, alsook hun begeleiders, worden door ons gefotografeerd met een dier naar keuze. Indien de tijd en de groepsgrootte het toelaat, kunnen de toeschouwers met meerdere dieren op de foto. Deze foto’s worden dan naar de instelling of contactpersoon per e-mail opgestuurd en op de facebookpagina en website geplaatst.

 

-Infoboekje

Dit infoboekje werd door ReptiSchool samengesteld en kan dienen als ondersteuning voor de lessen die volgen na het bezoek van ReptiSchool. Hierin staat een algemene uitleg omtrent koudbloedige dieren en enkele interessante weetjes.

 

-Afgedrukte cursus

Deze cursus kan dienen als naslagwerk voor de leerlingen of eventueel om te kennen leerstof uit te selecteren. De stof die in cursus aan bod komt, wordt tevens door ReptiSchool aangehaald tijdens de workshop.

 

-Tarieven voor verenigingen/bedrijven

Steeds op aanvraag via het H.E.R.P. (info@herp.be)

-Tarieven voor hanteerpractica/gastlessen/lezingen

Steeds op aanvraag via het H.E.R.P. (info@herp.be)

 

- Verplaatsingskosten

€ 0,30/km vanaf De Klinge, Oost-Vlaanderen