Wat is ReptiSchool?

ReptiSchool is een onderneming gestart door vier studenten Dierenzorg aan de Hogeschool Gent in het jaar 2011.

ReptiSchool is begonnen als een ‘Leeronderneming’. Een leeronderneming laat studenten toe een effectieve onderneming op te richten. Hierbij werden ze pedagogisch en organisatorisch begeleid door UNIZO en hun onderwijsinstelling, Hogeschool Gent.

ReptiSchool maakte deel uit van de tweede lichting leerondernemingen op niveau van hoger onderwijs en we behaalden met de onderneming verbluffende resultaten. De onderneming was gedurende het eerste jaar reeds zeer populair en behaalde het dubbele aan geschatte boekingen!

Op vrijdag 17 mei 2013 behaalde ReptiSchool een finaleplaats in de PakAan wedstrijd! Van de meer dan 200 deelnemers behaalde ReptiSchool trots de 2de plaats!

Vandaag is ReptiSchool als VZW actief onder het H.E.R.P. (Herpetological Education and Research Project).

Logo 2011

Wat doet ReptiSchool?

ReptiSchool organiseert een heleboel leuke activiteiten rond reptielen en amfibieën voor kinderen en adolescenten!

Deze activiteiten draaien steeds rond het ‘hands-on’ in contact brengen van het publiek met de dieren. Zo worden er workshops aangeboden voor scholen, speelpleinen en tehuizen, die geschikt zijn voor alle leeftijden! Liever een intieme ontmoeting met reptielen en amfibieën bij je thuis? Dat kan! Onze kinderfeestjes zijn razend populair!

Voor de échte liefhebbers organiseert ReptiSchool jaarlijks enkele zomerkampen in samenwerking met IdeeKids, waar je een gehele zomer lang kan bijleren over deze fantastische dieren! Je leert vanalles bij + je komt oog in oog te staan met lenige hagedissen, kleurrijke kikkers, reuzenslangen en zelfs een krokodil!

Waar je ook voor kiest, al onze activiteiten zijn steeds voorzien van een persoonlijk, dynamisch karakter en de inhoud wordt altijd aangepast aan de leeftijd van het publiek. Waar de jongsten gaan deelnemen in leuke spelletjes en activiteiten omtrent reptielen en hun leefomgeving, gaan de studenten van het middelbaar of hoger onderwijs een leerrijke uiteenzetting te zien krijgen over bijvoorbeeld de anatomie, reptielen in gevangenschap of de bedreigingen van deze diersoorten in het wild en hun conservatie... wat zeker en vast even leuk kan zijn!

Wat is ons doel?

ReptiSchool wil kinderen kennis laten maken met deze prachtige dieren en het algemene beeld van reptielen als vieze, nutteloze en gevaarlijke dieren uit de wereld helpen.

Ook wil ReptiSchool de toestand van de terrariumhobby en de exotische dierenhandel aankaarten. Exotische dieren worden immers steeds vaker het slachtoffer van onwetendheid. Hun unieke uiterlijk en schoonheid zorgt ervoor dat ze steeds populairder worden als huisdier. Hoewel het houden van reptielen heel leuk kan zijn, wordt het vaak onbezonnen gedaan. Deze bevliegingen van interesse duren vaak niet lang, alsook zijn deze exotische dieren niet altijd eenvoudig te houden als huisdier! Vele dieren worden hierdoor gedumpt of verwaarloosd. Ook dit probeert ReptiSchool in haar activiteiten over te brengen!