Algemene voorwaarden

ReptiSchool is een onderneming gestart door vier studenten Agro- en Biotechnologie aan de Hogeschool Gent in het jaar 2011...

Meer lezen?

E-mail: info@reptischool.be

Tel.:

+ 32 472.93.97.73

Onze Voorwaarden

Lees aandachtig onze algemene voorwaarden alvorens een workshop te boeken.

Algemene voorwaarden

- Leerkrachten, directeurs en instellingshoofden volgen de workshops gratis mee. Elke extra bezoeker wordt in rekening gebracht.

- Workshops zijn mogelijk voor grote groepen tot 50 studenten/kinderen/volwassenen.

- Groepen met meer dan 50 bijwoners worden op voorhand opgesplitst.

- Fotosessies zijn optioneel, worden gehouden na de workshop en duren doorgaans 30 minuten. Een workshop van twee uur samen met een fotosessie duurt dus 2 uur en 30 minuten. Deze sessies worden als een ‘extra‘ halfuur workshop aangerekend.

- De voorziene ruimte waarin de workshop wordt opgesteld en voorbereid, moet voldoen aan volgende vooraarden:

- De ruimte moet afsluitbaar zijn van eventuele gangen, publieke plaatsen,

- Het lokaal dient zich (idealiter) op het gelijksvloers te bevinden,

- Het lokaal dient dichtbij parkeergelegenheid te zijn,

- Er moet toegang zijn tot het elektriciteitsnet,

- Mag niet bezet zijn en moet vrij zijn van toeschouwers of kinderen,

- De oppervlaktes van de banken moeten vrij zijn van materiaal (in de klassen),

- Moet (indien grenzend aan een speelplaats) afsluitbare gordijnen hebben,

- Moet permanent zijn. Alle geboekte workshops voor die dag moeten dus op dezelfde plek doorgaan,

- Mag niet bezocht worden tijdens de voorbereidingen, behalve door de hoofden of contactpersonen.

- De workshops worden gegeven aan de vooraf besproken hoeveelheid personen. Binnenvallende klassen of groepen tijdens pauzes, leswisselingen of de workshop zelf worden niet toegelaten bij de dieren. Het is de verantwoordelijkheid van de instelling om deze tot een minimum te beperken! Dit is erg storend voor de sprekers en de dieren, alsook voor het publiek. Het doel van de workshops is het overbrengen van een boodschap die vanaf het begin wordt meegegeven en wordt opgebouwd. Personen die ‘binnenspringen’ krijgen hierdoor een verdraaid beeld van de workshop, welke niet mag overkomen als een ‘show’.

- Wanneer pauzes worden voorzien, worden deze gerespecteerd en worden de dieren met rust gelaten.

- ReptiSchool vraagt een vergoeding aan de bezochte instelling of verantwoordelijke wanneer er opzettelijk schade wordt aangericht aan het materiaal of de dieren door een van de begeleiders of toeschouwers.

- Wanneer er bruut of onveilig met de dieren wordt omgegaan of een dier door een handeling van een van de toeschouwers gewond raakt, zal ReptiSchool de workshop meteen stopzetten. Bij eventuele schade aan de dieren is de bezochte instelling aansprakelijk.

- Een workshop kan tijdig geannuleerd worden tot twee dagen voor de afgesproken datum. Wanneer de workshop geannuleerd wordt de dag voor de afgesproken datum, zal ReptiSchool het minimumtarief aanrekenen (80 euro). Wanneer bij aankomst blijkt dat de workshop niet doorgaat zal het minimumtarief worden aangerekend + de verplaatsingskosten (80 euro + 0,30 euro/km).

- Wanbetalingen zullen beboet worden met een toeslag van €100/maand na de afgesproken datum van betaling.

- Wijzigingen in het aantal aanwezigen bij de workshop, zullen in rekening gebracht worden. Dit wil zeggen dat indien het vooraf opgegeven aantal niet gerespecteerd wordt, het teveel aan personen nadien nog wordt aangerekend.

- De door ReptiSchool genomen foto's worden steeds beschikbaar gesteld op onze website en onze Facebook pagina om te downloaden en te delen. Na de workshop worden doorgaans zowel begeleiders, ouders als leerlingen op de hoogte gebracht van de beschikbaarheid van de genomen foto's. Indien men bezwaar heeft tegen het beschikbaar stellen van foto's of andere media op onze website of sociale media, dient dit vooraf uitdrukkelijk vermeld te worden.

- ReptiSchool kan mogelijk te laat komen op de afgesproken plaats door autopech of eventuele files. Dit is geen reden tot spontane annulatie van de workshop. Bij autopech of een ongeval kan de workshop verplaatst worden naar een andere datum indien gewenst. Bij file kan de workshop later doorgaan indien mogelijk, verkort worden met een prijsaanpassing tot gevolg of verplaatst worden naar een andere datum indien gewenst. De klant wordt tijdig gecontacteerd met informatie over de vertraging en er wordt meteen beslist of de workshop al dan niet zal doorgaan of zal verplaatst worden.

- Voor verjaardagsfeestjes en schoolworkshop dient men een parkeerruimte beschikbaar te stellen voor de bestelwagen van ReptiSchool. Indien voor parkeergelegenheid betaalt moet worden, wordt dit in de factuur doorgerekend aan de klant.

Seizoensgebonden voorwaarden!

Vanaf begin november worden sommige dieren, zoals bijvoorbeeld de meeste van onze land- en waterschildpadden, ingeleid in de winterslaap en zullen dus niet meegenomen worden op onze workshops tot wanneer ze terug volledig wakker én geacclimatiseerd zijn.

In de winter kan het zich voordoen dat workshops op lange afstand niet worden aangenomen vanwege het verhoogd verplaatsingsrisico voor onze dieren bij te koude temperaturen.

Gelieve te opteren voor workshops in de namiddag. Onze dieren hebben een vast dag-/nachtritme dat we graag zo goed mogelijk opvolgen. Workshops in de voormiddag zijn in de lente-, zomer- en herfstmaanden geen probleem. In de wintermaanden echter, hebben de dieren ‘s ochtends meer tijd nodig om op te warmen. Indien ze vroeg uit hun terraria worden gehaald, wanneer de meeste warmteapparatuur nog niet op volle toeren draait, moeten ze tijdens het transport intensiever worden opgewarmd.

Dank voor uw begrip!